Mi a szén-dioxid fürdő?

A szén-dioxid fürdő eredetileg a természetes erőforrásból táplálkozó, radon- és széndioxid-tartalmú vulkáni kigőzölgést jelentett, amely hazánkban kizárólag Mátraderecskén és Parádfürdőn érhető el természetes formában. A betegeknek nem kell szénsavas vízben ülniük, hanem élvezhetik a bőrön át felszívódó szén-dioxidos gáz kedvező élettani hatásait, és ahogy a felszívódott szén-dioxid eloszlik a szervezetben, hatása érvényesül: a bőr erei helyileg kitágulnak, a hajszálerek keringése fokozódik, a véráramlás sebessége pedig nő, így az oxygén pedig könnyen eljut minden szövetünkhöz és sejtjeinkhez.

A Cardio-Lounge felhasználása az alakformálásban

- Hatékonyan csökkenti a zsírszövet méretét és a narancsbőrös megjelenést.

- Kimutathatóan javítja a hajszálerekben mérhető mikrocirkulációt.

- Alkalmazásával fiatalabb szerkezetű kollagén felépülése figyelhető meg, oxigenizálja és fiatalítja a bőrt, csökkenti a striákat, hajhullást.

- 1,5 - 4,5 cm combkörfogat és jelentős haskörfogat, illetve testsúly csökkenés figyelhető meg (2-5 hetes kúra, heti 2 alkalom).

- A bőr rugalmassága nő, illetve régebbi műtéti hegek csökkennek.

A tűszúrásos eljárással szemben a CardioLounge egyértelmű előnye a kényelem, a fájdalommentesség és a higiénia. A CardioLounge használata közben az ügyfél egy kényelmes fotelben ül és relaxál.
 
A CardioLounge élettani hatásai:
A bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz – tudományos mérésekkel alátámasztottan – javítja a bőr hajszálereinek keringését: a bőrerek tágulását, a hajszálér-keringés javulását és a véráramlás sebességének növekedését. A vénás vér- és a nyirok-visszaáramlás ugyancsak fokozódik. A széndioxid-fürdő keringésre gyakorolt előnyös hatásai hosszabb távon is megmaradnak a szövetekben és több mint 3 hónapon át kimutathatóak. Az emberi bőrön átdiffundáló szén-dioxid alapú gázelegy azonnali értágító, vérkeringést fokozó hatású a bőr és a bőr alatti kötőszövetekben, és néhány percen belül hasonló keringésfokozódás tapasztalható a belső szervekben is. A keringés teljesítménye nő, a véreloszlás a perifériás keringés szempontjából kedvezőbbé válik.
 
A teljes testfelületen alkalmazott szén-dioxidfürdő további előnyös hatása:
• A szív koszorúerei (koronáriák) ugyancsak kitágulnak, a pulzusszám, illetve a vérnyomás is csökken;

• A légzés mélyül, ami szintén a keringés teljesítményének fokozódását eredményezi;

• A végtagok keringése ugyancsak javul (keringés redisztribució a végtagok irányába).

• A veseartériák kitágulnak, és a vizelet-kiválasztás is növekszik.

• Fokozódik továbbá az agyi vérkeringés is.

• Több mint 3 hónapon át megmaradó hatékonyságát több klinikai vizsgálat is alátámasztja a nem gyógyuló sebek kezelésében.

• Hosszabb távon is elősegíthető az artériás hajszálerek keringésének javulása, amely alapvető fontosságú a krónikus sebek gyógyulásának folyamatában.

• A szén-dioxid gázzal végzett kezeléssel szövődmények és negatív mellékhatások nélkül érhető el a krónikus sebek környezetében elhelyezkedő hajszálerek keringésének jelentős javulása, és a módszer kiegészítő terápiaként történő alkalmazása immár tudományosan is alátámasztottnak tekinthető.

• A szervezet a kezelés alatt paraszimpatikus nyugalmi túlsúlyba kerül, az idegrendszer relaxál.
Image